Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lékárnička

28. 3. 2011

Jistě jste se už všichni setkali s tím, že jste nutně potřebovali něco z lékárny, co by vždy mělo být doma a neměli jste to - desinfekce, náplast, léky proti průjmu. U dospělého se to ejště sanese, ale u miminka by mohl nastat problém. Proto je důležité mít doma lékárničku, kde budete mít vše co byste v případě potřeby mohli potřebovat.

Upřímě všem přeji abyste tuto lékárničku nikdy neotevírali :-D


Co určitě nesmí chybět:

  • líh - na vyčištění pupíku, později u holčiček na propíchnutá ouška
  • borová voda - na vytírání očiček
  • lék na tlumení teploty - nejlépe paralen v čípkách - dávkuje se podle hmotnosti miminka (pro ta úplně nejmenší miminka asi ani nic jiného nedostanete - mě v lékárně nic jiného nedali)
  • teploměr - rychloběžka, digitální, dotykový - jsou sice dražší než normální, ale zato teplotu odečtete mnohem rychleji, což ocení zejména maminky u velmi živých dětí
  • náplast
  • sterilní obvaz
  • sterilní polštářek na překrytí ran
  • mast na opruzeniny
  • gel na utlumení bolesti při prořezávání zoubků
  • nosní odsávačka - při rýmě je nutné dokonale odsát nejen pro lepší dýchání a pití (kojení), ale taky pro snížení rizika zánětu ucha apod.Velmi doporučuji odsavačku na vysavač, je to rychlé a výkonné.
  • dezinfekční přípravek - na všechny odřeniny
  • něco na bolení bříška od prdíků - kapičky Sab Simplex, Baby Calm (ten sjme měli my), mastičky na bolavá bříška apod.

V lékárničce můžete mít i kapky proti kašli, kapky nebo sprej do nosu proti rýmě - ale u malinkých miminek bych se raději před koupí poradila s lékařem a neexperimentovala sama doma. Také doporučuji Smectu proti průjmu - většinou výborně zabírá - ovšem znova platí u miminek se rozhodně poradit nejdříve s lékařem - průjem může být banalita, ale může to být i velmi nebezpečné!!!

Pozorně sledujte dobu použijí a prošlé léky okamžitě likvidujte!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lékárnička

(Kamila, 13. 7. 2015 7:47)

Po příchodu z porodnice jsme potřebovala hlavně líh na pupík, slunečnicový olej na suchou kůži a stroupky na hlavičce a kapičky na prdíky - používali jsme Espumisan a byli jsme spokojeni (navíc cena je do 100,- a lahvička vydržela asi 3 týdny) .

Re: Lékárnička

(Zuzana, 17. 7. 2015 9:48)

Já jsem ještě pořídila navíc kapičky Quixx Baby,jako prevenci před rýmou a samatnou péči o nosánek...

Re: Re: Lékárnička

(Kamila, 23. 7. 2015 9:38)

Jojo, to je pravda, že když pak přišla rýmička, tak jsme také dávali Quixx baby...dost mi vyhovuje, že to není sprej, ale kapičky. Mořská voda je přírodní, tak jsem ráda.

Re: Re: Lékárnička

(SarkaFarka, 24. 11. 2015 20:48)

Jj, Quixx Baby jsem měla pro miminko taky, dávala jsem od příchodu z porodnice jako prevenci a zatím (malé jsou 4 měsíce) dobrý, žádná rýma, žádná odsávačka. :)

Re: Re: Re: Lékárnička

(Mirka, 15. 12. 2015 21:05)

Nám taky pediatr poradil na první návštěvě používat Quixx baby preventivně...a velká spokojenost z mé strany...

Co do lekarničky,...

(Anna, 14. 3. 2014 7:43)

Do lekárničky takovej ten základ...pro miminka stejně poradí vše pediatr na první prohlídce...snad to chce mít doma ty čípky zpočátku paracetamolové od třetího měsíce jsem dávala Nurofen skoro na vše :o) zuby, po očkování,horečka,ouška,bolest v krku atd...vždy nám rychle zabral...a navíc miminku můžete pořídit kapičky na prdíky třeba Espumisan,ten se může dávat od narození a nám taky hodně pomáhal....

Re: Co do lekarničky,...

(Kamila, 15. 12. 2015 21:03)

Espumisan určitě,běžela jsem pro něj hnedka z porodnice...fakt zabírá,můžu doporučit!!!

Na prdíky...

(Zina, 27. 8. 2015 7:55)

Já jsem po cestě domů z porodnice jela koupit kapičky na prdíky...to jediné ...Espumisan dávali melinké už sestřičky v porodnici (aby měli nejlepší účinek,tak doporučovali v podávání nepřerušovat)...takže jsme pokračovali...

lékárnička

(Lucie, 27. 8. 2015 7:52)

Co chybělo mě,byly kapičky na čištění nosánku,ty jedinné jsem dokupovala...doktorka mi na první návštěvě doporučila Quixx Baby....