Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výbavička - vychytávky

4. 2. 2011

Také společná práse s BartaskovaM  a PetulkaR.

Oblečky - snažte si ty první oblečky kupovat co nejvíc rozepínací. Je trochu nepříjemné přetahovat tomu miminečku, které má tak citlivou kebulku (a ještě se do toho umí pěkně vrtět) trička a bodyčka a dupačky přes hlavičku. Existuje všechno komplet rozepínací, tak když budete mít možnost, nakupte si ty rozepínací a ne ty přetahovací.

Co nejdřív se budu snažit nafotit vhodné i nevhodné typy oblečků. Ale samozřejmě je to na Vás - my taky přetahujem bodyčka přes hlavičku i trička a overálky. Ale rozepínání je prostě praktičtější :-)

Cokoli co má mimčo na nohách je výhodné, když ,má rozepínání mezi nožkama abyste třeba dupačky nemusely celé svlékat při přebalování - takhle jen rozepnete, vyhrnete, přebalíte a nemusíte dělat vyslíkací manévry (třeba náš Borisek to naprosto nesnáší, proto je lepší mít to co nejrychleji za sebou).


Pořiďte si obyčejné plínky i když budete používat jednorázové - miminko často ublinkává, tak ať nemusíte stále převlékat. My máme doma po bytě rozmístěno asi 5 plen, aby byly vždy po ruce.

Jestli čekáte zimní miminko určitě si nakupte i punčocháčky. My v nich chodíme celý den a na tom tepláčky - i když topíme a je tu teplo, tak je mu v tom nejlíp :-)

Bavlněné rukavičky - hodí se, aby si mimčo neškrábalo po obličeji.

Ponožky, já používám na přichycení dupaček, větších punčocháčů (vyfotím a ukážu)

ZAVINOVAČKA - nejlepší věc na světě! V porodnici Vás asi naučí i jak miminko zabalit do plínky (že je fakt znehybněno) a třeba náš Borisek tak spí nejradši. Miminka v ní většinou ráda spí až do nějakého třetího měsíce. Připomíná jim to stísněný prostor v bříšku, je jim v tom teplo a když jsou tak znehybněna neruší je ze spánku jejich nenadálé pohyby (všimněte si jak často mimčo cukne rukama a to ho vzbudí...)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-)

(Mischaaa, 16. 2. 2011 16:10)

nase mala teda v zavinovacce nechtela byt, co se vratila z porodky.. tak se nam osvedcily polohovaci valecky :-)

Re: :-)

(Anička, 17. 2. 2011 10:26)

Ty jsem taky koupila. Jsou super!
Nejen, že v tom bezpečně položíš miminko nabok a nemáš strach, že se překulí, ale můžeš ho pomocí nich fixovat kdekoli (já mívám přes den Boriska u sebe na posteli) a nemáš strach, že se někam odkulí, spadne z postele apod. Výborná koupě :-)